Odgovorite na 6 vprašanj v 2 minutah in ugotovite, kako visoko je tveganje za izgubo sklenine.
Začnite zdaj Najbolj pogosta vprašanjaRazvito v sodelovanju z Nemškim združenjem za preventivno zobozdravstvo.
včasih
redno
(1-3 krat na dan)
pogosto
(od 4x na dan)
Kadar je kisla hrana dalj časa v stiku z zobmi, kot na primer pri sesanju kislih bombonov ali pogostem srkanju športne pijače itd., se tveganje za erozijo zob znatno poveča. Če pa na primer med zajtrkom popijete kozarec naenkrat, lahko slina bolje nevtralizira kislino.
Povečano dihate skozi usta? Izberite športno intenzivnost, ki vam ustreza. Ko vadite agresivno, pogosteje dihate skozi usta. To povečano dihanje skozi usta spodbuja suha usta in kisline ni več mogoče nevtralizirati."
Da
Ne
Super! Vaše tveganje za izgubo sklenine je majhno. Nadaljujte s krepitvijo sklenine, da bodo vaši zobje lepi in zdravi tudi v prihodnje.
Super! Vaše tveganje za izgubo sklenine je majhno. Nadaljujte s krepitvijo sklenine, da bodo vaši zobje lepi in zdravi tudi v prihodnje.
Imate srednje tveganje za izgubo sklenine. Pazite na pogostost in trajanje uživanja kisle hrane in pijače. O stanju vaše sklenine se posvetujte s svojim zobozdravnikom!
Previdnost. Pri vas obstaja večje tveganje za izgubo sklenine! Čim prej se posvetujte s svojim zobozdravnikom. Zdrava sklenina je ključnega pomena za vaše zobe in sklenine, ki je že izgubljena, ni več mogoče obnoviti.
Previdnost. Pri vas obstaja večje tveganje za izgubo sklenine! Čim prej se posvetujte s svojim zobozdravnikom. Zdrava sklenina je ključnega pomena za vaše zobe in sklenine, ki je že izgubljena, ni več mogoče obnoviti.
Zmanjšajte vnos kisle hrane/pijače.
Kisle pijače pijte le ob obrokih in se izogibajte ponavljajočemu se srkanju pijače.
Po zaužitju kisle hrane si sperite usta z vodo ali ustno vodico proti eroziji.
Spodbudite slinjenje z zobem prijaznim žvečilnim gumijem, da čim hitreje nevtralizirate kislino v ustih.
Pogovorite se s svojim zobozdravnikom o stanju vaše sklenine!
Ta vsebina ni dostopna, ker so piškotki onemogočeni. Za dostop do te vsebine morajo biti piškotki omogočeni. Prosimo, kliknite spodnji gumb, omogočite piškotke in nato osvežite stran. Svoje nastavitve piškotkov lahko kadar koli upravljate z orodjem za nastavitve piškotkov.
Ste na slovenski strani > Spremeni
Izberite svoje lokalno spletno mesto