NAŠA ZAVEZA ZA DOBROBIT ŽIVALI

Naše podjetje je predano dobremu počutju živali in si prizadeva za dan, ko nobena vlada ali regulator nikjer na svetu ne bo zahteval testiranja varnosti kozmetike z uporabo laboratorijskih živali

Smo globalno podjetje in spoštujemo vse regulativne zahteve, povezane s testiranjem na živalih, povsod, kjer poslujemo. V skladu z direktivo EU, ki prepoveduje tovrstne teste, ne izvajamo nobenih testiranj na živalih, ki bi podpirali varnost kozmetičnih izdelkov, ki jih prodajamo v Evropi.

 

Na žalost nekatere vlade in regulativni organi še naprej zahtevajo teste na živalih, kjer so zaradi napredka alternativnih testiranj in vitro skupaj z že razpoložljivimi varnostnimi podatki nepotrebni. To je tisto, kar si prizadevamo spremeniti.

 

Naše podjetje že 35 let spodbuja razvoj alternativ testiranja, ki so znanstveno veljavne in jih varnostni regulatorji lahko sprejmejo. Smo vodilni pri promociji in sodelovanju pri razvoju, potrjevanju in sprejemanju alternativnih metod testiranja brez živali po vsem svetu, saj letno vložimo več kot 1 milijon dolarjev v raziskave z alternativami brez živali. Tesno sodelujemo z regulativnimi agencijami po vsem svetu, da bi preučili, kako je mogoče poskuse brez živali vključiti v njihove varnostne zahteve za potrošniške izdelke, naša prizadevanja pa je priznalo združenje Ljudje za etično ravnanje z živalmi. Moč teh možnosti brez živali nam je omogočila, da razglasimo prostovoljni moratorij na vsa testiranja naših izdelkov za osebno nego odraslih na živalih. Ta moratorij po vsem svetu velja od leta 1999.

Še naprej se zavzemamo tudi za iskanje in uporabo alternativnih metod s podporo in sodelovanjem pri Evropskem partnerstvu za alternativo živalim (EPAA) in Inštitutu za in vitro znanost (IIVS). Naše podjetje aktivno deli svoje delo za zmanjšanje uporabe živali in razvoj alternativ, tako da lahko te informacije pomagajo drugim pri iskanju načinov za zmanjšanje uporabe živali.

 

Veselimo se dneva, ko bodo vse države priznale alternativne metode in bodo vse potrebne varnostne študije kozmetičnih izdelkov lahko izvedene brez uporabe živali. Še naprej se bomo trudili, da ta dan pride čim prej.

 

Za podrobnejše informacije o tej pomembni temi upamo, da boste obiskali našo podstran "Trajnost" na naši spletni strani www.colgatepalmolive.com.